Over Dwars

Je bent hier:
Kantoren

De eerste etage is deels in gebruik genomen als winkel en fungeert daarnaast als kantoorruimte voor de Stadskrant en uitgeverij De Stad, reclamebureau Graphic Box, Frank van den Berg Producties en uitgeverij LM Publishers.

Frank van den Berg Producties
Frank van den Berg Producties organiseert ruim 20 jaar concerten en events in opdracht van poppodia en festivals. Als muziekprogrammeur werkt hij voor Opdrachtgevers poppodium P3 Purmerend en pop- en cultuurpodium Manifesto Hoorn. Ook organiseert Frank van den Berg zelf concerten en concepten als de singer-songwriterswandeling A Walk About Music in Edam.
De Stadskrant Edam-Volendam
Al 31 jaar verschijnt in Edam-Volendam één maal per twee weken de Stadskrant. In ruim 15.000 brievenbussen inmiddels. De krant is in al die jaren uitgegroeid tot een vertrouwd en informatief medium. Een podium voor verenigingen en instellingen, inwoners en bedrijven. Een krant met een geheel eigen gezicht. herkenbaar door de mooie vormgeving en fotografie en de inhoudelijke bijdragen. Een gewaardeerde lokale krant vol nieuws, rubrieken, achtergronden en wetenswaardigheden. Daarnaast geeft de Stadskrant incidenteel lokale en regionale boeken uit.
Graphic Box

Graphic Box is een full service reclamebureau waar je terecht kunt voor onder meer voordelig drukwerk, een nieuwe huisstijl, printshop, bedrijfsbrochures en magazines. Daarnaast geeft Graphic Box het glossy magazine Verrassend Winkelen in diverse steden uit en is zij uitgever van het nog altijd actuele wielerkookboek Culinaire Tour. Graphic Box is verder vormgever van de Stadskrant.

Culture Matters

Culture Matters verzorgt culturele programmering, conceptontwikkeling & advisering met betrekking tot de (her)ontwikkeling van gebouwen en gebieden. We werken daarbij vanuit cultuurhistorie en bestaande culturele en landschappelijke structuren, identiteiten en netwerken, en geven (nieuwe) betekenis aan gebouwen en gebieden om zodoende bij te dragen aan maatschappelijke thema’s waaronder omgevingskwaliteit, leefbaarheid, gemeenschapszin en behoud van cultuurhistorische waarden.

Stichting LM Publishers
LM Publishers is een onafhankelijke uitgeverij van boeken over wereldwijde kunst & cultuur, landeninformatie, duurzaamheid en ontwikkelingsvraagstukken, met een bijzondere belangstelling voor Suriname, de Antillen en Indonesië. Sinds onze verhuizing naar Edam-Volendam geven we ook boeken uit over lokale en regionale onderwerpen. Hierbij werken we nauw samen met Edams Museum en Vereniging Oud Edam. Jaarlijks geeft LM Publishers tussen de twintig en dertig nieuwe titels uit. De fondslijst bevat ruim honderdvijftig titels, waarvan ongeveer een derde Engelstalig.